Functies2017-08-21T11:46:45+00:00

Functies die jouw boekhouding sneller en eenvoudiger maken

Boekhouden snel, gemakkelijk en efficiënt maken, dat is precies waar InformerOnline voor staat. De gebruiksvriendelijke interface en diverse handige functies leveren maximale tijdswinst op, waardoor jij maximaal kan focussen op je kernactiviteiten.

Probeer 30 dagen gratis

Factureren

Factuur template

Kies een standaard factuur template, pas de kleur aan en voeg je logo toe of gebruik je eigen briefpapier om een knappe verkoopfactuur te maken die helemaal bij je huisstijl en professioneel bedrijfsimago past.

Betalingsherinneringen

Als de vervaldatum van je factuur overschreden is, kan je onmiddellijk een betalingsherinnering opstellen en verzenden.  Met Informer SnellerBetaaldTM verloopt je debiteurenbeheer eens zo vlot en zorgeloos.

Factuur historiek

Je facturatiepakket kan heel wat over je facturen vertellen. Wanneer de factuur of aanmaning verstuurd is bijvoorbeeld, maar ook wanneer de klant je mailtje met factuurbijlage ontvangen en gelezen heeft.

Kortingen doorvoeren

Je kan voor elke factuurregel afzonderlijk invullen welke korting je toekent. Vervolgens worden alle bedragen en ook de verschuldigde btw automatisch gecorrigeerd en in de boekhouding verwerkt.

XML factuur maken

Je kan snel een xml factuur maken die vlot door andere boekhoudprogramma’s ingelezen en verwerkt kan worden, want elk document is UBL conform. Je kan dus ook die xml factuur maken voor facturatie aan overheden.

Direct verzenden

Je kan elke factuur rechtstreeks vanuit je online facturatiesoftware versturen. Dat kan bijvoorbeeld per e-mail naar een of meerdere ontvangers tegelijkertijd met de eigenlijke factuur in bijlage van je bericht.

Periodieke facturen

Terugkerende facturen die je elke maand of jaarlijks verstuurt, kan je vooraf inplannen zodat je ze zeker niet vergeet. De aanmaak en de verzending loopt  immers volledig geautomatiseerd en volgens plan.

Online offertes maken

Niet alleen facturen, maar ook andere verkoopdocumenten zoals offertes kan je met de InformerOnline facturatietool maken. Als je kant je offerte online goedkeurt, kan je er nadien zelfs in 1 klik een factuur van maken.

Betaalmogelijkheden

Hoe gemakkelijker je het je klanten maakt om te betalen, hoe sneller ze dat doorgaans zullen doen. Voorzie koppelingen met meerdere betaalproviders en geef je klanten verschillende betaalopties om uit te kiezen.

Meertalige facturen

Jij moet enkel de gewenste taal in de klantfiche selecteren en je facturatieprogramma doet het nodige om je factuur aan te passen naar de taal van je klant. 1 keer goed zetten is voldoende.

Aankopen & Uitgaven

Snelle factuur input

Bonnetjes, kastickets en aankoopfacturen belanden onmiddellijk in je online boekhoudpakket. Je moet ze gewoon doormailen naar je Informer e-mailadres of ze fotograferen met je smart phone.

Informer BoekRobot™

Elektronische UBL-facturen worden automatisch ingelezen en op de juiste categorie geboekt door de digitale boekrobot. Hij onthoudt zelfs je manuele boekingen om ook die volgende keer voor jou te verwerken.

Bijlagen toevoegen

Bijlagen zoals pakbonnen, orderbevestigingen en factuur details kan je ook digitaal in je boekhoudpakket opslaan. Zo heb je ook deze factuurbijlagen altijd, overal en in een handomdraai beschikbaar.

Voorkeurscategorieën

Koppel standaard voorkeurscategorieën aan je leveranciersfiches zodat je volgende keer niet meer moet zoeken op welke algemene rekeningen je de inkomende facturen telkens moet boeken.

Controlelijsten

Toch even nakijken welke facturen, bonnen en transacties de boekrobot automatisch verwerkt heeft en hoe? Met de BoekRobot controlelijsten kan je alle automatische boekingen nog eens extra nakijken.

Betalingen

Informer BankRobot

De BankRobot zoekt naar een exacte match om betalingen en boekhouddocumenten automatisch af te punten. Je kan ook regels toevoegen voor financiële transacties zonder documenten zoals lonen en R/C opnames.

Informer BankTimeline

Met de unieke en gebruiksvriendelijke Informer BankTimeLine technologie kan je zelf ook je diverse boekingen, kasboekingen en andere bankmutaties snel, eenvoudig en overzichtelijk verwerken.

Overige functies

Dashboard

Een snelle blik op het overzichtelijke dashboard volstaat om de kerncijfers van je boekhouding te kennen. Je ziet bovendien in 1 oogopslag waar je alle overige informatie kan terugvinden.

App voor de smartphone

Met de Informer app voor IOS en Android kan je alle facturen, offertes, klantengegevens en cijfers uit je online administratie raadplegen, opladen of bewerken op je smart phone. Eender wanneer en waar je ook bent.

Chatten met je boekhouding

Wat cijfertjes nodig? Graag een berichtje als je klant betaalt heeft of bonnen en facturen ter plaatse opladen? Het kan allemaal met een chat over Facebook Messenger met je boekhoudpakket.

Overzichten

Je moet geen held zijn in balanslezen of het analyseren van financiële rapporteringen om inzicht in je boekhouding te hebben. Je kan je overzichten zo duidelijk of gedetailleerd maken als je zelf wil.

Urenregistratie

Werk je in regie? Maak een project aan en koppel dat aan de klant om al je werkuren digitaal te registreren en op te volgen. Nadien volstaat een simpele klik om je gepresteerde uren over te zetten op een factuur.

Vreemde Valuta

Als je regelmatig zaken doet met buitenlandse klanten en leveranciers is de vreemde valuta functie simpelweg onmisbaar. Die voorkomt rekenfouten en geeft alle cijfertjes overzichtelijk weer in jouw voorkeursmunt.

Afschrijvingen

Ook afschrijvingen en waardeverminderingen voor investeringsgoederen en rollend materieel kan je grotendeels automatisch door je Informer Online boekhoudpakket laten verwerken.

Rittenregistratie

Ook de kilometers die je zakelijk en privé gereden hebt, kan je gemakkelijk online bijhouden. Dankzij de slimme integratie van Google Maps kan het aantal kilometers zelfs automatisch uitgerekend worden.

Kies het pakket dat het best bij jouw onderneming past

Factureren

5per maand
 • Onbeperkt verkoopfacturen
 • Onbeperkt inkoopfacturen
 • Geen bank
 • 1 Administratie
 • 1 Gebruiker

Boekhouden Basis

10per maand
 • Onbeperkt verkoopfacturen
 • Onbeperkt inkoopfacturen
 • Max. 30 banktransacties
 • 1 Administratie
 • 1 Gebruiker

Boekhouden Plus

15per maand
 • Onbeperkt verkoopfacturen
 • Onbeperkt inkoopfacturen
 • Onbeperkt banktransacties
 • 1 Administratie
 • 1 Gebruiker

Boekhouden Premium

20per maand
 • Onbeperkt verkoopfacturen
 • Onbeperkt inkoopfacturen
 • Onbeperkt banktransacties
 • 2 Administraties
 • 2 Gebruikers